Om meteen heel duidelijk te zijn: een dier opsluiten in een kooi gaat tegen al mijn principes in. Het gebruik van een bench raad ik daarom alleen aan als hulpmiddel. Wanneer je je houdt aan de 3 gouden honden regels, kan een bench een geweldig hulpmiddel zijn. Je kan een bench namelijk op verschillende manieren gebruiken: als slaapplek in de nacht, als veilige plek wanneer de hond alleen thuis is of als rustplek wanneer visite op bezoek is. In deze gevallen mag een zacht hondenkussen niet ontbreken in de bench. Wil je een bench om jouw hond veilig te vervoeren in de auto? Koop dan een speciale autobench. 

Hoe gebruik je de bench?

Wat het doel ook is voor jouw aangekochte bench, houd altijd rekening met de 3 gouden honden regels. Voordat een hond in de bench kan, moet deze;

  • Gegeten en gedronken hebben;
  • Geplast en gepoept hebben;
  • Voldoende beweging hebben gehad en daarom zin hebben in een dutje. Een rondje door de straat is voor veel honden niet voldoende. Met ‘voldoende beweging’ bedoelen wij rennen, met de bal spelen, interactie met andere honden, een lange wandeling, etc. 

Hoe lang kan een hond in de bench?

Als je voldaan hebt aan de 3 gouden hondenregels, zou een hond in principe een paar uurtjes in de bench kunnen liggen. Wij houden maximaal 4 uur onze hond in de bench. Daarna wordt zij opnieuw beloond met een stukje wandelen. Het gebruik van de bench moet je uiteraard wel goed opbouwen door middel van benchtraining. Houdt er ook rekening mee dat niet alle honden zullen wennen aan de bench, het is immers iets wat tegen de natuur van de hond ingaat. 

Hoe groot moet een bench zijn?

Een bench moet uiteraard niet te klein zijn. Je hond moet rechtop kunnen staan en zich kunnen omdraaien. De bench moet groot genoeg zijn zodat je hond op verschillende manieren comfortabel kan liggen. Maar let op: een bench die te groot is kan leiden tot onzindelijkheid in de bench. Dit valt uiteraard te trainen en zal zeker niet voor iedere hond gelden.

Heb je een puppy in huis? Koop dan een bench die is afgestemd op de grootte van een volwassen hond. Je kan dan zelf de bench ‘kleiner’ maken door bijvoorbeeld een plank of doos te gebruiken om een gedeelte af te schermen. Je kan de fokker of verkoper van jouw hond vragen welke afmetingen bench zij gebruiken voor de ouders van jouw pup. 

De locatie van de bench – waar zet je de bench neer?

Behalve de grootte is ook de locatie van de bench belangrijk. Een rustige plek waar de hond ongestoord kan slapen, is het beste. Afhankelijk van hoe je huis is ingedeeld kan dit de gang zijn of een rustige hoek in de woonkamer. Let daarom op ‘stoorzenders’, zoals geluidsboxen van de tv of spelende kinderen. Daarnaast is het belangrijk dat de bench droog staat en vrij van tocht, kou (een open raam) of warmte (radiator). 

Wil je meer weten over bench training? Dat kan! Kijk dan op deze pagina.