Is jouw hond een bijter? Lees dan verder op deze pagina.

De bijter heeft weinig geduld. Maar wel veel zin om zijn prooi aan stukken te rijten. Een snuffelmat, knuffeltje of tennisbal wordt snel stukgebeten. Hij kan daar nou eenmaal weinig aan doen: het zit in zijn DNA. Voor de bijter kies je sterk speelgoed. De beste oplossing voor een echte bijter is daarom: touwen! 

Een touw met knopen mag niet ontbreken in jouw huis. Ze bestaan in verschillende dikte en lengte, dus ook voor puppy’s of pitbulls geschikt. Dit stoere speelgoed heeft de look van een autoband met een sterk touw eraan geknoopt. En dit is één van mijn persoonlijke favorieten: hoe leuk is deze ‘octopus’! 

Heb jij een bijter die ook graag jaagt? Gebruik dan deze bal/touw combinatie tijdens jullie wandeling. Lekker rennen en lekker kauwen in één vloeiende beweging. 

Een echte bijter bijt ook dikke touwen stuk. Wees daarom slim en koop groot in. Bijvoorbeeld deze leuke 10-delige set vol met touw- en kauwspeelgoed 

Tips voor dit type hondenspeelgoed:

– Heb je een pup in huis die veel wil bijten? In jouw handen bijvoorbeeld? Leidt dan direct de  aandacht naar het speelgoed. Straf de jonge hond niet teveel, het wisselen van het melkgebit naar volwassen gebit geeft je pup een vervelend gevoel. Door veel te bijten komen de tandjes los en heeft je pup minder last van dit ongemak.