Is jouw hond een echte snuffelaar? Lees dan verder op deze pagina. 

Loopt jouw hond tijdens de wandeling voortdurend met zijn neus op de grond? Of stopt het plotseling tijdens het wandelen om zijn kop in de wind te steken en te ruiken? Dan heb je een echte snuffelaar. Grote kans dat jouw hond dol is op snuffelspeelgoed. Ook honden die een sterke focus hebben op eten krijg je enthousiast voor dit soort spelletjes. Maar pas op: een te sterke focus op eten kan leiden tot het stukbijten van het snuffelspeelgoed. Het snuffelen wordt dan overgeslagen. Kijk dan voor geschikt hondenspeelgoed bijters.

Het speelgoed

Heb je een beginnend snuffelaar of een hond met korte snuit? Kies dan deze prachtige zonnebloem snuffelmat met goed bereikbare verstopplekjes. Handig: je zet de snuffelmat vast aan een stoelpoot. 

Is jouw hond een getraind snuffelaar? Kies dan een snuffelmat met langere stroken, zoals deze grote waterproof mat. Heb je meerdere honden of een echte snuffelaar-fan? Zet dan meerdere van deze matten aan elkaar vast met het klittenband. 

Is jouw hond goed in snuffelen en ook nog eens heel intelligent? Probeer dan eens een hondenpuzzel. Deze zijn net wat moeilijker dan een snuffelmat en vragen om meer geduld en denkwerk.

De snacks uit deze snack schommel kunnen alleen gevonden worden als de juiste dekseltjes open gaan. Kan jouw hond de dekseltjes open krijgen?

Deze snuffelpuzzel heeft verschillende deksels, kommetjes en kegels en daagt jouw hond uit om al deze verschillende onderdelen van de puzzel te gebruiken.

Deze schuifpuzzel waar slechts 1 vakje open kan vraagt om veel denkwerk.

Tips voor snuffelspeelgoed:

  • Gebruik reguliere brokjes in plaats van snoepjes. Zo krijgt je hond minder onnodige calorieën binnen, kan jij meer brokjes in het speelgoed stoppen en is je hond langer bezig.
  • Gebruik het snuffelspeelgoed tijdens etenstijd. Zo doet je hond langer over het eten en eet het rustiger.